27 okt. 2011

Skorpan!!

Skorpan kan inte jama. Nog för att han försöker ibland men, nej, han kan inte. Han kvittrar! Matte kallar honom för sin kvittermisse. Men oftast är han faktiskt tyst.
Man hör knappt när han spinner för det gör han så tyst, så tyst så matte måste lägga örat intill honom för att höra om han spinner eller inte. Jag däremot spinner så högt så matte säger att golvet vibrerar (om jag ligger på golvet alltså). Man hör om jag trivs med andra ord.

Upplyft tycker han inte om att bli den gode Skorpan. Om matte försöker lyfta honom så fräser han och försöker bita henne. Men han tycker om att gosa. Huvudbuffning är han en riktig mästare på. Men han är inte så förtjust i att bli klappad, i alla fall inte så länge. Tillslut får han nog och försöker bita matte.

Det bästa han vet är att ligga under täcket på mattes arm och snutta på hennes tröja/nattlinne. Jo, ni läste rätt han är en snuttare och matte är så snäll så hon låter honom hållas. (jag tror att hon tycker det är lite mysigt hon också) Oftast snuttar han sig till sömns.

En sak som han har kommit på själv är att kissa i duschen. Vi har ju inga lådor för vi är ju ute katter och går alltså "på lådan" utomhus. Men dom senaste vintrarna har det ju varit en massa snö och jätte kallt och då kom Skorpan på att han hellre ville kissa inomhus än utomhus. En annan är ju en riktig vikingakatt och gör det jag måste göra utomhus oavsett vädret. Skorpan däremot är ju lite känsligare och har alltså kommit på att man kan kissa i duschen.

Snacka om att den katten har konstiga ideér!