27 okt. 2011

Skorpan!!

Skorpan kan inte jama. Nog för att han försöker ibland men, nej, han kan inte. Han kvittrar! Matte kallar honom för sin kvittermisse. Men oftast är han faktiskt tyst.
Man hör knappt när han spinner för det gör han så tyst, så tyst så matte måste lägga örat intill honom för att höra om han spinner eller inte. Jag däremot spinner så högt så matte säger att golvet vibrerar (om jag ligger på golvet alltså). Man hör om jag trivs med andra ord.

Upplyft tycker han inte om att bli den gode Skorpan. Om matte försöker lyfta honom så fräser han och försöker bita henne. Men han tycker om att gosa. Huvudbuffning är han en riktig mästare på. Men han är inte så förtjust i att bli klappad, i alla fall inte så länge. Tillslut får han nog och försöker bita matte.

Det bästa han vet är att ligga under täcket på mattes arm och snutta på hennes tröja/nattlinne. Jo, ni läste rätt han är en snuttare och matte är så snäll så hon låter honom hållas. (jag tror att hon tycker det är lite mysigt hon också) Oftast snuttar han sig till sömns.

En sak som han har kommit på själv är att kissa i duschen. Vi har ju inga lådor för vi är ju ute katter och går alltså "på lådan" utomhus. Men dom senaste vintrarna har det ju varit en massa snö och jätte kallt och då kom Skorpan på att han hellre ville kissa inomhus än utomhus. En annan är ju en riktig vikingakatt och gör det jag måste göra utomhus oavsett vädret. Skorpan däremot är ju lite känsligare och har alltså kommit på att man kan kissa i duschen.

Snacka om att den katten har konstiga ideér!

5 kommentarer:

 1. Aha, så Skorpan och Rasmus är kvittermissar båda två?! Utedass låter förstås inte så trevligt när det är smällkallt ute. Brr. Tur att ni är uppfinningsrika. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Jag kan jamma jag , säger matte.
  Fast jag är mycket tystare nu när jag är kattererad.
  Jag har bara kissat ute en gång och det var i sommras när det var varmt o skönt o långt hem :)
  Matte säger att hennes föräldrars katt Gustav är lika gammal som dig Skruttlund. Vem vet en dag så kanske vi till och med kan ligga i samma soffa ??

  SvaraRadera
 3. Vad gulligt - en alldeles egen kvittermisse! Vi kan jama vi. Kajsa jamar i ett - hon är ett snacksaligt fruntimmer. Maurice jamar nästan aldrig, bara om han behöver hjälp med något. Men även om han jamar rätt så tyst, så blir man så förvånad att han hörs alldeles jättebra!

  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Vi tycker att du är smart som har kommit på att du kan kissa i duschen.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Skorpan låter som Måns.
  Jag har bara hört honom jama "på riktigt" ett par gånger.
  Det kommer mest bara ut något ljud.
  Men kurra kan han i alla fall.
  /Max

  SvaraRadera