16 mars 2012

För tjock? Vem? Jag?

När matte och jag var hos vettisen förra veckan så fick jag höra att jag nog var liiiite för tjock. *pffft* Vilket struntprat. Jag är ju en lagom tjock katt i mina bästa år. Tycker att vettisarna skulle få lära sig hur man talar till sina patienter. Inte kan man väl bara säga till någon att den är för tjock, nej det kan man inte. Finkänsliga kan man inte anklaga dom för att vara precis.
Som tur är har jag en matte som inte riktigt höll med dom om att jag är tjock. Lite rund kanske vi kan gå med på, matte och jag, men inte tjock. Matte säger att jag ju i alla fall kommer in och ut genom kattluckan utan att fastna *fniss*. Hon säger att när jag gör en Nalle Puh då är det dax att ta tag i problemet. *hihi* och det kommer aldrig hända om ni frågar mig.
Jag har i alla fall inte blivit satt på diet och jag får mina gottisar som vanligt men och det är ett STORT men jag har märkt att det har minskats ner på en del andra saker. Jag får inte skinka längre och inte får jag kyckling heller. Kan ju vara så att matte varken har ätit skinka eller kyckling sedan vi var hos vettisen men i alla fall. Börjar ana oråd!

8 kommentarer:

 1. Nämen hur vågar dem jama så om dig finis? Det är absolut inte rättvist! Det finns inga tjocka katter, alla är lagom på sitt sätt juh! Dieter? Nä usch fy jamars! Hur ska detta gå? *oroad* Jag hoppas att hon slutar upp med dumheterna för annars måste du gå på diet resten av ditt liv *ryser*.

  Nosbuffar och Gos (Mjölkisar i smyg)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att det inte finns några tjocka katter. :) Dietmat *ryser*. Näe, det vill jag verkligen inte ha. Jag hoppas hon kommer på andra tankar snart.

   Radera
 2. Jag brukar ha en något större päls på vintern. När det blir sommar krymper den igen, nästan så mycket att matte tycker den blir för liten. Kanske blir det automatiskt så för dig också? Men när du ändå jamar om dietfoder...jag måste erkänna att jag gillar det. Vi äter lågkalorimat sedan Piff fick sin kissinfektion. Den maten kan vi äta alla tre, säger vettisen, fast vi väger som vi "ska". Det är Hills dietmat, och vi tycker alla tre den är jamargod!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag brukar också få större päls på vintern så jag hoppas att det är det som är "problemet" även om jag lämnade en hel del hos vettisen *hihihi*. Skönt att höra att dietmaten smakar gott om det nu skulle gå så långt.

   Radera
 3. Du är inte tjock, du är FLUFFIG!!!
  Tala om det för matte å vettisen ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det är ju så det är. Jag är fluffig. Måste genast tala om det för matte. :)

   Radera
 4. Visst är det märkligt att alla vettisar tycks tala om att man är tjock MEN det är vi ju inte! Vi är precis lagom stora för vår päls så det så! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Nu säger vi alla i kör:
  DET FINNS INGA ÖVERVIKTIGA KATTER - BARA JÄTTEVIKTIGA!!!

  Hoppas bara nu att inte matte går på diet, så ni varken får skinka eller kyckling bara för att hon skall banta ner sig :( Det är FINT att vara jätteviktig.

  nosgos å VIKTIGA gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera