3 juli 2012

Att uppfostra en tvåbening!

Vi måste säga att vi tycker att vi har lyckets ganska bra med att uppfostra vår matte. Det är ju jag, Skrutten, som har gjort det mesta arbetet med tanke på att jag var här först.
Matt förstår nu sådana saker som att vi inte hoppar ut genom fönstren på andra våningen när dom är öppna men vi hoppar ut genom dom på nedre våningen (när dom är öppna vill säga). Vi har lärt henne att köksfönstret ska var öppet på sommaren (om vädret tillåter) så att man kan hoppa ut på altanbordet när man känner för det och sedan snabbt kunna hoppa in igen om tex en fiskmås skulle bli för närgången.
Jag har även lärt henne att ge mig mat när JAG vill! Det är bara att hoppa upp på spegelbyrån och börja pilla på alla saker som är där. Attans vad hon kan röra sig snabbt om man börjar pilla på hennes mobil tex. (Detta med att pilla på saker kan ju även användas vid intervallträning). När hon väl har rest sig så tycker jag att hon kan följa med ut i köket och ge mig något gott att äta och det gör hon oftast bara för att få tyst på mig *heheheh*. Funkar alltid.
Hon har även lärt sig att om jag sitter och stirrar på ytterdörren så vill jag gå ut. Vi har ju kattlucka men det är ju inte alltid man vill använda den (och ibland sitter det en Skorpa utanför ). Och kommer hon inte och öppnar även om jag sitter där och stirrar så är det bara att börja pilla på något på spegelbyrån så kommer hon springande *hihihi*
Nu när jag tänker efter så kan man faktist använda det här med att pilla på mattes saker till väääääldigt mycket, det mesta faktist. Har till och med lyckats få upp henne ur sängen genom att pilla ner hennes glasögon från sängbordet.
Så mitt tips till alla er kissar där ute är att vill ni ha något så pilla bara på era 2-beningars saker, så som mobiler, glasögon och annat som dom är rädda om, så kommer dom springande. Funkar varje gång !!!

6 kommentarer:

 1. Visst går det att använda pilla på dom 2-bentas prylar till mycket ;-)

  SvaraRadera
 2. Hihi, det håller vi med om! Då kommer dem tassandes ganska så snabbt! ;)

  SvaraRadera
 3. Riktigt bra jobbat med uppfostrandet, ett och annat tips ska vi absolut ta till oss! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Utsökta idéer måsta jag jama!! :D

  Här får matte fart om vi hoppar upp på en byrå där det står flera vita katter, ibland puttar vi ner dem och då ser matte konstig ut...

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Bra tankar, ska provas!

  SvaraRadera
 6. Det hörs att ni vet hur man uppfostrar en tvåbening.
  Det där med att pilla på saker ska vi också prova.
  Annars fungerar det ganska bra att sitta på vår matte och peta henne i ansiktet med tassen.
  Då brukar hon vakna.
  SvansKram

  SvaraRadera