7 aug. 2012

Pascha och Corto rapporterar!

Hej ! Pascha och Corto här *vinkar*. Det är vi som är Skrutten och Skropans kusiner. Vi bor i Aix en Provence i Frankrike.


 Vi är inne katter och har nästan aldrig varit ute.  Fast jag Pascha brukade gå ut på taket där vi bodde förut. Det var jamar spännande, man kunde fånga ödlor, löv och fågelfjädrar.

Vi hade besök av mattes syster i 10 dagar och då hade vi fullt upp, kan vi jama. Vi kallar henne för läskiga tanten för hon är lite läskig när hon bara ska gosa med oss och lyfta upp oss. Och så pratar hon jamarkonstigt. Inte alls som matte och husse.

Det bästa med mosters besök är väskan hon har med sig. Den är såååå skön att ligga och sova på.Jag, Pascha, bestämmer ju hemma då jag är äldst så jag har ju privilegiet att ligga på väskan när jag vill. Corto hade tillåtelse att ligga på den när jag inte hade lust. Men oftast hade jag lust. :)Corto fick ligga i sin husses säng istället. Det beror inte på att jag inte kan klättra upp för stegen till sängen utan för att jag inte VILL ligga där. Vem vill ligga i en gammal säng när man kan ligga på en jamarmysig resväska??
Fast Corto passade på att lägga sig i resväskan när moster skulle packa. Hon stängde locket och han bara låg kvar och myste. Moster trodde att hon skulle få ta med sig honom hem men icke. Hade hon försökt hade hon fått med mig, matte och husse att göra.
Ni kan se mig på bilden också där jag ligger i mattes säng och sover (fast egentligen ligger jag och övervakar så att moster inta packar ner Corto av misstag)

6 kommentarer:

 1. Hi hi vad vi ar snygga!!!Jag Pacha var ju lite deppig nar vaskan forsvann men sedan var det ju duvungeflygning utanfor oss sà dà angnade vi oss àt det och dà glomde jag liksom bort att deppa!!Puss pà er!!

  SvaraRadera
 2. Kuligt att få "träffa" era fransak kusiner :)
  Vilken tur att Pascha övervakade så er matte INTE tog med sig Corto hem ;-)

  SvaraRadera
 3. Spinnande. kul att få lära känna er lite grann! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra franska katter ni är!
  SvansKram

  SvaraRadera
 5. Titta, franska kusiner! :D

  Väskor är allt bra sköna att ligga i, när matte skulle resa till det Spanska landet låg jag i hennes väska ända in i det sista när den skulle stängas.

  Jag undrar allt om det är ni kusiner som är inne och läser på min blogg ibland? Det är någon i "det där konstiga namnet" som läser min blogg har jag sett, så spinnande!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi har lite koll pà vàra kusiners kompisar. Vi vill ju inte att de ska komma i dàligt sallskap liksom!!! Men vi tycker ni verkar vara snalla och ansvarsfulla katter sà vi oroar oss inte!!;-))/ Pacha och Corto

   Radera