22 aug. 2011

Jamarns vilka fjäderkotletter!

I lördags rymde matte! Hon var borta hela dagen.  Åkte båt gjorde hon visst i något som kallas den skära gården. Dit skulle vi också vilja åka för kolla vilka jamar stora fjäderkotletter det finns där. Det är bara ett problem: Hur ska man få in en sådan kotlett genom kattluckan? *fundilerar.

En till mig, en till Skorpan och resten stoppar vi i frysen.

9 kommentarer:

 1. Mjausingen också, vilka fjäderkotletter! *stirrar så att ögonen nästan skelar* Där hade man haft mat länge... Fast näbbarna och fossingarna såg lite otäcka ut? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Vad feta och goda de ser ut. :-)
  Men luckan ja, kan bli problem.
  Måns skulle ta in en hackspett en gång, men då satte husse för foten. Det gjorde det inte enklare...

  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Ja jisses så STORA och feta dom där Fjäderkotletterna var !!!
  Hade nig varit vissa problem att få nån av do genom kattluckan , ja :)

  SvaraRadera
 4. Hmm, jag har tyvärr erfarenhet av något liknande i storleksväg. Fast den hade en lång stjärt. Kom struttande utanför min grind. Kan jama att den fick va' ifred. För vass näbb. För stor. För vassa klor. För mycket allting. Men utan fjädrar och andra tillbehör hade jag gärna smaskat på den! Men det ni skriver om frysen tycker jag verkar tilltalande! Sedan är de nog rätt spaka!

  SvaraRadera
 5. ojojojojOJ Vicka bautakotletter!!! Ni får nog dra in dem genom stora dörren - en sån kommer aldrig in genom kattluckan!!! Vicket skråvmål!!!! nomnomnom. Finns det många? För i så fall kan ni ha och mumsa på hela vintern!! *avis
  nosbuff å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 6. Det vore någonting det!! Man får nog hjälpas åt och så sätta i sig den på plats för den är nog väldigt svår att få in igenom luckan.Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Oj, det var inte dåligt!!! Vilka jättar.
  Men glöm kattluckan.
  Vi tror att era 2 benta köper såna ibland utan fjädrar och annat onödigt i affären, det gör våra, de tillagar dem och äter... nomnomnom... De är snälla och bjuder alltid!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 8. Mums *dreglar*. Sådana skulle man vilja smaka lite på. Undrar bara om fjädrarna fastnar i halsen? Kanske mer praktiskt att matte serverar dem på fat, lite lätt kryddade, varma och i portionsbitar... Fast dom ser onekligen lockande ut :)

  SvaraRadera
 9. Findus, Isak och Rasmus - Jo näbbarna och fossingarna ser lite läskiga ut. Det har ni rätt i.

  Max och Måns - Taskigt av husse att sätta foten för. Vi har lyckats ta in änder (ungar, men i alla fall) men det var inte så poppis.

  Gustav - Jo, vi håller med. Att ha dom i frysen är nog det bästa, av fjädrade och utan näbbar och klor. Ännu bättre om dom är tillagade.

  Maurice och Kajsa - det fanns ungefär 10 stycken så om vi fångar alla och stoppar dom i frysen så klarar vi nog vintern. :)

  Dui och Deco - om vi inte orkar sätta i oss hela på en gång så får vi väl jama till matt att hon får öppna dörren och hjälpa oss stoppa resterna i frysen. :)

  Smulan och Amanda - Jo, matte brukar köpa sådana iblan, eller ganska ofta faktiskt. Det brukar vara vårt fredagsmys och det är nomnomnom.

  Kjelle - Jo vissa problem hade det nog varit men vi har bra pli på matte så hon hade nog öppnat dörren åt oss.

  Fjutten - Visst ser dom lockande ut. Fast dom matte bjuder på ibland, tillagad, är inte helt fel heller. :)

  SvaraRadera