8 mars 2012

Elaka kattens återkomst!

Matte går här hemma och sjunger *uppå halta Skruttens krog i Storebro*. Hon verkar tycka att det är roligt. Det gör inte jag. För det är ju jag som är halt. Ett vårtecken säger matte. Ett tecken på att den elaka katten har kommit tillbaka, säger jag.
Matte var borta i helgen och hon fick ett sms från kattvakten som meddelade att jag haltade. När matte kom hem på söndagen så hoppade jag på tre ben. Det blev med andra ord en tur till vettisen. Matte ringde till sitt jobb och sade att hon VAK:ade (Vård av Katt) *fniss* det tyckte jag var bra.
Nu äts det både smärtsillande och antibiotikatt här hemma. Tur att meducinen är så god så matte inte behöver trycka i mig den utan jag slickar gladeligen från skeden som matte håller fram. Jag är såååå duktig säger matte *stolt*.
Mest har jag sovit och tagit det lugnt dom senaste dagarna. Till och med Skorpan har varit snäll mot mig. *chockad* Men snart är jag tillbaka till mitt gamla vanliga jag igen.

Matte har förresten sagt att hon ska gräva upp vår kattmynta, tråkigt men sant, för hon tror att det är den som lockar hit den elaka katten. Hon ska plantera den i en kruka och ha på trappan i stället, vi får se om det hjälper. Annars vet vi inte riktigt vad vi ska göra med elaka katten.

Nu är det snart dax för meducin igen. *slickar sig om nosen*

15 kommentarer:

 1. Ont i tassen...inte kul! Men vad du är duktig som tar meduclinen frivilligt! Vi vet så väl, vi har tidigare haft sådana där kattbesök här, med stora skador som följd. Men nu är det lugnt och dessutom har vi ju fått en egen kattgård, där vi är skyddade!
  Krya på dig nu!/Fjutten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man kan ju ha roligare än att ha ont i tassen :) Känner mig ganska stolt faktiskt för att jag tar min meducin frivilligt, det är ju inget skoj om matte måste "trycka" i mig den.

   Radera
 2. Kattmynta i rabatten kan locka ovälkomna besökare. Hoppas att ni blir av med den efter omplanteringen.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller tassarna för att katten inte kommer tillbaka efter att matte har tagit bort kattmyntan.

   Radera
 3. Krya på dig Skrutten så att du kan försvara kattmyntan! ♥ NosPuss Wikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Mår faktiskt mycket bättre redan.

   Radera
 4. Krya på dig!! Vet precis hur du har det då även jag har en stor elak katt som gör intrång här och har gjort hela vintern. När Sixten levde så var det inga problem då han var dominant nog att hålla ställningarna och skydda både revir och kattmynta. Får se om Matte får ha kvar sin kattmynta i år eller om den får åka bort, för jag klarar inte av inkräktaren tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elaka inkräktare är verkligen inte roligt. Hoppas att det fungerar med att ta bort kattmyntan annars vet matte inte vad hon ska göra, säger hon.

   Radera
  2. hehehe, Ghusse lyckades nog ge vår inkräktare en rejäl skrämselhicka. Han hade liksom glömt att stänga av kompressorn och när elaka katten"röda faran" smög runt garageknuten så satte den igång och himla vilken fart den katten fick sa Ghusse. Får se om han vågar sig tillbaka :)

   Radera
 5. Hoppas verkligen det onda går över fort.Bra att antibiotikatten är god! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det onda börjar redan bli bättre :) Antibiotikatten är jamar god, matte ger den till mig på en sked och jag slickar i mig allt i ett huj :)

   Radera
 6. Stackars dig som blivit en halta Skrutten :(
  Tur att meddusinen smakar gott i alla fall :)

  SvaraRadera
 7. Krya på dig nu. Hoppas matte upps-kattar hur snäll du är att ta din medulin. Vet andra katter som blir jagade över flera kvarter nästan för att få lite medulin.

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Men stackare dig som har en inkräktare, det vet jag minsann vad det innebär. Det är bara hur jobbigt som helst att freda hus och hem. Vilken tur att antibiotikatt smakar bra, det har jag aldrig varit med om, kanske har de äntligen lärt sig? Hoppas du blir bra SNART och får tillgång till alla fyra tassarna!

  SvaraRadera
 9. Elaka inkräktare gör att man blir jätteledsen, ju. Sitt område, sin kattmynta och sina fina tassar vill man ju helst behålla för sig själv. Hoppas att meducinen gör susen snarast! Kurr och burr.

  SvaraRadera